неділю, 8 липня 2012 р.

Гепатит С атакує печінки українців


Гепатит С атакує печінки українців - у півтора рази зросла кількість хворих за останні півроку. Тільки держава майже нічим не може допомогти через відсутність грошей.

Підчепити цю небезпечну хворобу можна через кров. 22-річний Михайло в лікарню потрапив після відвідин стоматолога. «Чистив канали, пломби, було дуже багато крові, після цього минуло кілька тижнів і я потрапив сюди», - розповів він.


Спочатку «ласкавий вбивця» атакує нирки, підшлункову і щитовидну залозу, потім призводить до раку або цирозу печінки. Існує безліч шляхів поширення гепатиту. Наприклад, коли проводився тату-фестиваль, рівень інфікованих людей був близько 20%, а це дуже багато.

Лікарі стурбовані, тому що зараз вже інфіковано більше мільйона українців. За прогнозами, ця цифра за кілька років може збільшитися вдвоє, а може і більше. Медики кажуть, що можна врятувати 80% хворих, тільки для цього потрібні гроші. «На місяць 8-10 тисяч, а якщо третій генотип, тоді лікуватися потрібно до шести місяців», - каже Тетяна Єлізарова зав. інфекційного відділення київської лікарні. Ще рік тому була розроблена концепція державної боротьби з гепатитом, тільки вона до цих пір залишається нерозглянутою. Орієнтовно, тоді мова йшла про 35 мільйонів гривень, тільки цих грошей так ніхто і не побачив.
«Міністерство також чекає, коли хтось дасть грошей. На жаль, ми не розподіляємо фінанси », - стверджує Ольга Голубовська, головний інфекціоніст МОЗ. Таким чином, виходить, що хворі лікуються за свій рахунок. Але ніхто не знає, як рятувати від цієї небезпечної хвороби тих, хто не має грошей.
http://www.vvnews.info/news/4033

Немає коментарів:

Дописати коментар