середу, 25 липня 2012 р.

Гепатит вражає кожного дванадцятого жителя планети. Я номер 12?


Громадська організація Союз «Амікус» проводить акцію в рамках Міжнародного дня боротьби з вірусними гепатитами за підтримки МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ / СНІД в Україні». Початок акції о 13.00 28 липня 2012 в парку ім. Щербакова м. Донецька



За оціночними даними Всесвітньої Організації Охорони Здоров'я гепатитами В і С в світі інфікований 1 млрд. чоловік. Фактично, пандемія гепатитів за своїми масштабами у 5 разів перевищує поширення ВІЛ-інфекції.

 «Вірусний гепатит називають« ласкавим вбивцею ». Він може жити в організмі людини дуже довго: 10, 15, 20 років і ніяк себе не проявляти. А потім людина швидко помирає від цирозу або раку печінки », - розповідає керівник ВГО« Зупинимо гепатит »Ольга Гаврилова.

Мета акції привернути увагу громадськості до проблеми гепатитів, закликати жителів міста проходити тестування на вірусні гепатити, дотримуватися заходів профілактики гепатитів.

Протягом акції всі бажаючі зможуть пройти безкоштовне тестування на гепатити В, С, ВІЛ-інфекцію, сифіліс швидкими тестами в умовах мобільного амбулаторії, отримати консультації лікаря-інфекціоніста, інформаційні матеріали, презервативи. Також жителі міста познайомляться з роботою «Живої бібліотеки». «Жива Бібліотека» - це незвичайна бібліотека, в якій в якості «книг» виступають живі люди, готові відповідати на питання «читачів». У нашій бібліотеці будуть історії людей, які живуть з гепатитом, ВІЛ-інфекцією, мали досвід вживання наркотиків, є клієнтами програми замісної підтримуючої терапії та готові розповісти про свою складну долю.

Немає коментарів:

Дописати коментар