понеділок, 23 липня 2012 р.

У Харкові проінформують про акції до Міжнародного дня боротьби з гепатитами


27 липня 2012 о 13-00 в приміщенні ЦСССДМ Київського р-ну, за адресою м. Харків, вул. Артема, 5 (вхід з двору) заплановано проведення прес-конференції в рамках загальноміської Акції: «Гепатит С - небезпека поряд!», присвяченій проведенню Міжнародного Дня боротьби з гепатитами в рамках Всеукраїнської кампанії за доступ до діагностики та лікування вірусного гепатиту С.



     ХГБФ «Благо» запрошує Вас прийняти участь у прес-конференції, що проходить в рамках реалізації ініціативи «Гепатит С - виклик здоров'ю харків'ян!» За фінансової підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

     Епідемія вірусних гепатитів набуває в Україну загрозливих масштабів: за оцінками лікарів реально інфіковані вірусним гепатитом В і С майже 3% населення. Без лікування через 15-20 років у 40% хворих розвивається рак або цироз печінки. У той же час, своєчасне виявлення гепатиту, виконання рекомендацій лікарів значно знижують ці ризики.
     Об'єднати людей, які живуть з вірусним гепатитом С (ВГС) для відстоювання свого права на доступне лікування (зараз воно коштує більше 15 000 $), залучити молодь до своєчасної діагностики, ініціювати створення регіональних програм профілактики і збільшення фінансування на лікування вірусних гепатитів - це першорядні завдання, які ставить це підступне захворювання перед суспільством.
     Вірусні гепатити набагато ближче, ніж ми думаємо - їм можна інфікуватися при нанесенні тату, манікюрі / педикюрі, лікувальних процедурах шкіри, голкотерапії, у стоматолога.
     Під час Акції, яка буде проходити 27 і 28 липня на вул. Сумська, 39 (біля виходу зі станції метро «Університет» - «Стекляшка») жителі міста зможуть:
- Безкоштовно здати експрес-тест на гепатити В і С, ВІЛ (час очікування результату - 15 хв);
- Підписатися під петицією «Гепатит С - невизнана епідемія» до національних і регіональних органів влади з вимогою про створення комплексних національної та регіональної програми протидії вірусним гепатитам, забезпечення фінансування його лікування;
- Написати заяву для постановки на чергу на забезпечення безкоштовного лікування ВГС;
- Отримати кваліфіковану консультацію лікаря - інфекціоніста (гепатолога);
- Дізнатися про методи профілактики ВГС в косметичних та татуажних салонах;
- Безкоштовно отримати тематичну літературу, презервативи;
- Дізнатися про програми пільгового придбання ліків у представників фармацевтичних фірм;

Дата прес - конференції: 27 липня 2012
Час проведення: 13-00
Місце проведення: приміщення Центру соціальних служб Київського р-ну м. Харкова
Адреса: м. Харків, вул. Артема, 5 (вхід з двору)
      Прес - конференція проводиться за підтримки МБФ «Відродження».

     Детальна інформація за тел.: 057 751 00 27 (Анна Миколаївна)

Немає коментарів:

Дописати коментар