середу, 25 липня 2012 р.

Акції проти Гепатиту С в Севастополі


28 липня в Севастополі в рамках Всеукраїнської кампанії, спрямованої на боротьбу за вільний доступ до діагностики та лікування вірусного гепатиту С, проходитиме інформаційно-профілактична акція «Вимагаємо лікування!». Її мета полягає в тому, щоб привернути увагу мешканців, гостей міста, медичних працівників та представників міської охорони здоров'я до проблеми вірусних гепатитів.



Акція приурочена Дню боротьби з гепатитами, який згідно з рішенням Всесвітньої організації охорони здоров'я відзначається у всьому світі 28 липня 2012 У заході братимуть участь Севастопольська міська громадська організація «Молодіжний центр жіночих ініціатив», а також молодіжна організація «Студактив» і Севастопольський міський Центр соціальних служб для сім'ї дітей та молоді.
В цей день в Парку Перемоги буде проводитися експрес-тестування загального населення м. Севастополь на предмет наявності в крові антитіл до вірусних гепатитів В і С, а також поширення інформаційних матеріалів та надання консультацій з профілактики вірусних гепатитів В і С. В рамках проведення акції також запланований збір підписів для звернення до міністра охорони здоров'я з проханням зробити діагностику і лікування доступними для всіх, хто цього потребує.
Згідно з медичною статистикою, сьогодні в нашій країні понад 1 млн. чоловік інфіковано вірусом гепатиту B і понад 1,2 млн. - вірусом гепатиту С. При цьому більшість людей не знають про те, що вони є носіями вірусу: в 80% випадків хвороба розвивається безсимптомно, непомітно для людини і переходить в хронічну стадію, яка закінчується цирозом і раком печінки. Вартість курсу лікування перевищує $ 20 000, що недоступно більшості українських громадян.
Закликаємо всіх севастопольців і гостей міста захистити себе і своїх близьких від епідемії і взяти участь в акції «Вимагаємо лікування!»
Акція розпочнеться у Парку Перемоги в 10:00.
За більш детальною інформацією звертайтеся за телефонами (0692) 48-85-73, (095) 4048184 - контактна особа - Шеркутова Дар'я

Немає коментарів:

Дописати коментар