понеділок, 23 липня 2012 р.

С – наша спільна справа в боротьбі за життя Людини


27 липня у Львові стартує акція протидії поширення гепатиту в Україні «С – наша спільна справа в боротьбі за життя Людини». В рамках її проведення усі охочі зможуть безкоштовно пройти діагностику та отримати необхідну консультацію.


Організаторами заходу є управління охорони здоров’я департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, ВГО «Фундація медичного права та біоетики України» спільно з БФ «САЛЮС» за підтримки програми «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду «Відродження» і МБФ «Міжнародний альянс з ВІЛ/СНІД в Україні». Захід буде проведено в межах відзначення Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами.
Акція триватиме до 1 серпня 2012 року. «С – наша спільна справа в боротьбі за життя Людини» – одне з втілень співпраці міжнародних, всеукраїнських, місцевих громадських організацій у сфері охорони здоров’я з органами влади. Така діяльність покликана підвищити обізнаність населення України щодо поширення, симптомів та методів діагностики та лікування гепатиту С.
На просп. Свободи біля пам’ятника Т. Шевченку 28 та 30 липня з 15:00 до 19:00 працюватиме мобільна амбулаторія БФ «САЛЮС», працівники якої за допомогою швидких тестів на гепатити В і С, проводитимуть діагностику. Минулого року під час однойменної акції було проведено тестування 80 осіб, при цьому гепатит С діагностовано в 14 випадках (17,5%).
У Міському центрі здоров’я та медичної інформації (вул. Руська, 20) з 30 липня до 1 серпня з 11:00 до 15:00 год. функціонуватиме медико-правовий пункт, де кожен зможе безкоштовно отримати кваліфіковану медичну і юридичну консультації.
Серед мешканців і гостей м. Львів буде проведено широку інформаційно-просвітницьку кампанію з використанням тематичних брошур, листівок, постерів та білбордів.
У межах акції вчора, 24 липня, для медичних працівників Львівської міської косметичної лікарні провели лекцію про клінічні та нормативні аспекти, шляхи передачі та способи запобігання поширенню хвороби, оскільки у своїй практичній діяльності вони стикаються з ризиком інфікування гепатитом С. Відповідна лекція для лікарів-стоматологів стоматологічних поліклінік м. Львова запланована на 30 липня.
Детальну інформацію про акцію можна отримати тут: www.hepatit.org.ua, www.healthrights.org.ua.
Співпраця з представниками ЗМІ – Ірина Сенюта (prlawlab@ukr.net, (022) 35 54 76).

Немає коментарів:

Дописати коментар