понеділок, 29 липня 2013 р.

У Кіровограді просто на вулиці виявлено хворих на гепатит

В рамках Всеукраїнської акції «Переможемо С!» 26 червня біля площі Б.Хмельницького у Кіровограді відбувся захід, ініціатором котрого виступив обласний благодійний фонд «Повернення до життя» спільно з обласним Товариством Червоного Хреста України за підтримки МБФ «Альянс Україна».

Метою акції було привернення уваги учасників та громадськості до проблеми з діагностикою та лікуванням Гепатиту С в Україні, а також на привернення уваги голови держави і відповідальних осіб Кіровоградської облдержадміністрації до цієї проблеми, яка стосується кожного з нас, адже Гепатитом заразитися дуже легко, за даними БФ Міжнародний Альянс по ВІЛ/СНІД в Україні, більше двох мільйонів українців інфіковано гепатитом В або С, але не знають про це. Найчастіше зараження відбувається через нестерильні інструменти – стоматологічні, косметологічні і ін. У 80% випадків хвороба розвивається безсимптомно. Практично непомітно вона переходить в хронічну стадію, що закінчується цирозом і раком печінки.
За дві з половиною години заходу було зібрано 250 підписів під Зверненням до Президента України та голови Обласної державної адміністрації Ніколаєнко А.І., щодо необхідності прийняття програми з протидії поширенню вірусних гепатитів та виділення відповідних бюджетних коштів для лікування хворих. Також, за цей час на вірусний гепатит було протестовано 29 бажаючих, у 4-х осіб результат тесту був позитивний, що склало 13,8%!
Нагадаємо, 28 липня в усьому світі відзначався день боротьби з Гепатитами. Це актуальна проблема і для нашого регіону в тому числі, адже на даний час, відсутня дієва регіональна програма, направлена на профілактику та лікування цього небезпечного та поширеного серед молодих людей репродуктивного віку захворювання.
Прес-служба ОБФ "Повернення до життя"

Немає коментарів:

Дописати коментар