середу, 19 грудня 2012 р.

Контури регіональної програми у Львові


18.12.2012 р., о 11.00 год, в м. Львові, у приміщенні Львівського обласного центру здоров’я, що за адресою вул. Костя Левицького, 16 відбувся круглий стіл на тему «Протидія вірусним гепатитам: контури регіональної програми».
 Організаторами заходу були ЛМГО «Зупинимо гепатит разом» спільно з ВГО «Фундація медичного права та біоетики України» та БФ «Салюс» за підтримки МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІДу в Україні» і Міжнародного фонду «Відродження».

 Участь у круглому столі прийняли:
Ігор Мартинюк - головний позаштатний спеціаліст з інфекційних хвороб головного управління охорони здоров’я ЛОДА,
Ігор Берник - заступник головного лікаря Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні по медичній частині
Наталія Тімко – головний лікар-епідеміолог головного управління охорони здоров'я ЛОДА. Мета заходу: обговорити проект регіональної програми щодо протидії захворюванню на вірусні гепатити, зокрема гепатит С, обмінятись досвідом, виробити пропозиції до проекту програми Львівщини.
Представники громадських організацій організаторів заходу, пацієнти хворі на хронічні вірусні гепатити.
Круглий стіл розпочався із вшанування хвилиною мовчання памяті пацієнтів причиною смерті яких були вірусні гепатити.
Під час проведення круглого столу були обговорені питання створення єдиного реєстру хворих на ХВГ, обговорення проекту регіональної програми профілактики та лікування хворих на вірусні гепатити, зокрема гепатит С, висловлені пропозиції до проекту регіональної програми Львівщини, обговорені можливості реабілітації хворих на вірусні гепатити, а також обговорено питання правової підтримки хворих на ХВГ.
Регіональна програма профілактики та лікування хворих на вірусні гепатити буде представлена на затвердження Львівської обласної ради.

Немає коментарів:

Дописати коментар