середу, 19 грудня 2012 р.

Засідання прес-клубу у Донецьку


За даними ВООЗ в Україні близько 1,2 млн. людей інфіковані вірусом гепатиту С. Та подібні цифри є відносними, бо, за оцінками експертів, офіційних статистичних даних щодо гепатитів фактично немає. Перш за все, це пов’язано з недосконалою системою реєстрації випадків захворювання. Отож, «є всі підстави говорити про епідемію, але через недопрацьовані методи збору, обробки статистичних даних та відсутність масового обстеження, документального підтвердження цьому немає. Ця хвороба і досі не вважається пріоритетною серед посадових осіб в сфері охорони здоров’я. Тільки у жовтні 2009, більш ніж за десять років після початку швидкого розповсюдження гепатиту С, Міністерство охорони здоров’я України публічно визнало, що питання хворих на гепатит є серйозною проблемою для нашої держави», – стверджують представники громадських організацій. Та що змінилося за три роки?
Внаслідок обмеженої конкуренції та наявності лише декількох іноземних виробників, вартість курсу лікування залишається недосяжною для переважної більшості хворих українців – майже 20 000 $. Програми протидії вірусним гепатитам існують у більшості країн Європейського союзу, США, Японії, Росії, Молдові. Коли вони з’являться і в Україні? Скільки на це знадобиться коштів? Ці та інші питання обговорюватимуться 19 грудня (у середу) о 14.00 під час засідання Донецького прес-клубу, ініційованого спільно з МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні». Місце: конференц-зала Донецького обласного дитячо-молодіжного центру (пр-т Б.Хмельницького, 96 – навпроти кафе «Елада»).

Захід проводиться  з метою привернення уваги місцевої влади до необхідності вирішення проблеми поширення епідемії вірусного гепатиту С на Донеччині: розробки та затвердження дієвої обласної програми з протидії поширенню вірусних гепатитів в регіоні.
В обговоренні візьмуть участь:
- директор програми «Громадянське здоров’я» МБФ «Відродження» Вікторія Тимошевська (м. Київ) – з’єднання скайпом;
- директор  Всеукраїнської громадської організації «Зупинимо гепатит» Дмитро Коваль (м. Київ) – з’єднання скайпом;
- керівник Донецького обласного центру консультативної та лікувально-діагностичної допомоги хворим на вірусні гепатити Ігор Зайцев;- регіональний координатор МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні» Валентина Павленко;- хворі на гепатит С Володимир та Артем.
Донецький прес-клуб

Немає коментарів:

Дописати коментар