неділю, 13 листопада 2011 р.

Міністр охорони здоров’я України О. Аніщенко про гепатити



Перебуваючи у Чернівецькій області з робочим візитом, Олександр Аніщенко прокоментував теперішню ситуацію з Програмою профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів। Вашій увазі повна і пряма мова :)

19 коментарів:

  1. zloizritel молочний брат...чи як там французькою? :-))

    ВідповістиВидалити
  2. Коментар медика: "Нема наказу по гепатиту С. Беремо вагітну, у якої при плановому обстеженні виявлені сумарні антитіла до вірусу гепатиту С (НСВ).Що далі? Ця вагітна, якщо має гроші, дообстежується, якщо не має, ходить так. Беремо дитя, народжене нею. Термін, частота, план спостереження? Чудотворство та й годі!Це коротко. Я поки розгребла завали у себе, багато їх було. А з групами соціального ризику, яких у нас вистачає, то тут сумно через край."....

    ВідповістиВидалити
  3. міністер взагалі не розуміє шо він говорить!!!((

    ВідповістиВидалити
  4. Ярославе! Ми не можемо самі користуватись унікальним шедевром...

    ВідповістиВидалити
  5. гепатит С - половой путь! МАЛАДЕЦ!

    ВідповістиВидалити
  6. Ще один кометар . Тепер від Дмитра Леонідовича
    Колеги!На жаль ,пан міністр зовсім не володіє інформацією-Програма»Здоров’я 2020:український вимір» на 2012-2020рр.,в яку входить компонент «парентеральні вірусні гепатити» проходить етап погодження в КМ.Мабуть міністр дуже наляканий зауваженнями президента щодо організації роботи МОЗ,а саме тендерних закупівель(видає бажане за дійсне).Ще жалкую про рівень підготовки чільника МОЗ з епідеміології-переплутав шляхи передачі ВГС(а може «копіює» президента).
    З повагою Д.Л.

    ВідповістиВидалити
  7. Шановні колеги! Незважаючи на те, що МОЗ дійсно сприяє реалізації програми, Міністр дещо дезорієнтований. За наявною у нас інформацією, КМ повинен був затвердити програму «Здоров'я 2020 ...», в яку увійшла програма по боротьбі з гепатитами, наприкінці минулого тижня. Фінансування для програми боротьби з гепатитами на даному етапі не передбачено (у зв'язку з цим ВГО «Зупинимо гепатит» і проводила акцію під ВР 19.10.11). На численні запити та звернення отримана відповідь Комітету з охорони здоров'я ВР, який знаходиться у вкладенні. На скільки нам відомо, Комітет відправив запит до бюджетного комітету і сприяє виділенню додаткового фінансування Програми «Здоров'я 2020 ...» у розмірі 304 млн. грн. ГРОШЕЙ ПОКИ НЕМАЄ! На запит у прес-службу МОЗ сьогодні отримано відповідь про відсутність закупівель препаратів для лікування вірусних гепатитів В і С.

    За поточною інформацією щодо реалізації Програми ви можете слідкувати на нашому сайті - http://hvstop.org/news.php

    З повагою,
    Дмитро Коваль
    Директор ВГО «Зупинимо гепатит»

    ВідповістиВидалити
  8. Колеги розповсюджують інформацію. Велика подяка всім
    Перебуваючи у Чернівецькій області з робочим візитом, міністр охорони здоров’я Олександр Аніщенко прокоментував теперішню ситуацію з Програмою профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів. За його словами, гепатит С передається переважно статевим шляхом. Насправді ж основний шлях передачі - через кров і переважно відубвається в медичних закладах.
    http://www.chas.cv.ua/index.php?do=cat&category=health

    ВідповістиВидалити
  9. Міністра допомагають слухати
    http://hepatit.org.ua/2011/11/14/ministr-anischenko-zayavil-o-zakupke-preparatov-po-gosudarstvennoy-programme/
    http://poglyad.te.ua/video/unikalnyj-movnyj-shedevr-vid-ministra-ohorony-zdorovya-ukrajiny-onyschenko-zvuk/

    ВідповістиВидалити
  10. Дуже сподіваюся на те, що дана ситуація, щонайменше, навчить представників влади, ... людей відповідати за свої дії/слова/обв"язки.

    ВідповістиВидалити
  11. Вражаюча некомпетентність. Може спочатку потрібно проводити тренінги для міністрів та його апарату. Зрозуміло будь-якій трохи освіченій людині, що пан міністр не розуміє про що каже.

    ВідповістиВидалити
  12. а він часом не алкаш? з його словесного проносу іншого висновку не зробиш...

    ВідповістиВидалити
  13. Небезпечний мміністр...як і весь уряд - гірше від гепатиту!

    ВідповістиВидалити