пʼятницю, 30 березня 2012 р.

Інтеграція компоненту з ВГС до комплексів медико-соціальних послуг


21 березня 2012 року у Сумах пройшов семінар-тренінг «Інтеграція компоненту з ВГС до комплексів  медико-соціальних послуг уразливим групам населення Сумської області». Захід проводила громадська організація «Клуб «Шанс» у співпраці з міськім центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, за підтримки програми «Громадське здоров’я» МФ «Відродження».
Проведення подібних заходів є нагальною потребою, коли все гостріше стає проблема поширюваності вірусного гепатиту С. 


Сьогодні цим вірусом інфіковані три відсотки населення Землі, що дає всі підстави говорити про пандемію.  Україна не стала винятком: - від трьох до семи відсотків  жителів нашої країни інфіковані вірусом гепатиту С. Прихований перебіг хвороби до останніх стадій, низька інформованість населення, висока вартість діагностики і лікування - це далеко не всі фактори, що сприяють широкому поширенню гепатиту С.
Мета проведення семінару-тренінгу - підсилення поінформованості та спроможності представників лікувально-профілактичних закладів, соціально-профілактичних служб та співробітників медико-соціальних проектів і програм НУО Сумської області стосовно профілактики, діагностики та лікування ВГС.
 Інформаційні блоки та практичні заняття з учасниками заходу проводили досвідчені фахівці в сфері профілактики, діагностики та лікування ВГС:
Ірина Троцька – обласний лікар-інфекціоніст
Володимир Рябіченко  – завідувач обласного гепаталогічного  центру
Олександр Соляник – керівник медико-соціальної служби БА «Світло надії» (м. Полтава)
До участі в семінарі-тренінгу були залучені більш 20-ти фахівців, які мають досвід роботи в сфері надання медичних, психологічних та соціальних послуг представникам уразливих до соціально небезпечних захворювань (ВІЛ/СНІД, ТБ, наркотична залежність) верств населення.  Серед них були співробітники:
ü      обласного наркологічного диспансеру (патронажна служба та замісна терапія)
ü      обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом (Кабінет Довіри)
ü      міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді
ü      пенітенціарних закладів Сумської області
ü      неурядових ВІЛ-сервісних організацій.
По завершенню учасники отримали сертифікати про участь та матеріали стосовно теми семінару-тренінгу, які вони будуть використовувати в своїй повсякденній роботі з представниками уразливих груп населення Сумської області..

Владислав Дейнека –  інформаційний  менеджер  ГО «Клуб «Шанс» 
тел. 0542 619-779
моб. 095 000 36 96

Немає коментарів:

Дописати коментар