пʼятницю, 8 липня 2011 р.

Проведення Дня боротьби з гепатитами в Тернополі

11 липня 2011 року о 11.00 год. у приміщенні Тернопільського прес-клубу відбудеться прес-конференція з приводу проведення у Тернополі заходів до Всесвітнього дня боротьби з гепатитами
Статистика невблаганна – в середньому, кожна дванадцята людина в світі є носієм вірусу гепатиту В або С. В Україні відсутні точні дані, але за оцінками експертів майже 10 відсотків наших земляків хворіють, хоча часто не знають про це. Тому проведення Першого Всесвітнього Дня боротьби з гепатитом було ініційовано Світовим Альянсом з проблем гепатиту у 2008 році. Цього року загальноукраїнське проведення заходів боротьби з вірусними гепатитами В та С заплановане на 28 липня.
Присутній на прес-конференції керівник проекту ТМО «Нівроку» «Підтримка Громадської ініціативи профілактики і вилікувань від гепатитів «FAQ Гепатит»» Володимир Ханас розповість про організацію та план проведення заходів до Дня боротьби з гепатитами, що відбудуться в Тернополі – зокрема можна буде дізнатись про плани проведення у Тернополі першого всеукраїнського баркемпу HEPCAMP, благодійного аукціону, кошти з якого надійдуть потребуючим лікування. Ці заходи вирізняють наше місто серед акцій, котрі відбуватимуться по всій Україні.
У прес-конференції візьмуть участь депутат обласної ради Павло Федик, представники медичної галузі, лідери громадських організацій.

1 коментар: