четвер, 2 травня 2013 р.

Затверджена урядова програма профілактики та лікування вірусних гепатитів


Кабінет Міністрів України затвердив Державну цільову соціальну програму профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів на період до 2016 року, розроблену на виконання доручення Прем’єр-міністра України Миколи Азарова від 16 квітня 2013 року.
Програмою передбачено розвиток допомоги хворим на вірусні гепатити в усіх напрямках – діагностичному, лікувальному, науковому та профілактичному. 
Очікується, що програма внаслідок надання високоякісної медичної допомоги сприятиме підвищенню якості діагностування вірусних гепатитів В і С на різних стадіях,  зниженню рівня захворюваності, інвалідності та смертності від вірусних гепатитів В і С. Особливу увагу приділятимуть підвищенню рівня знань населення про методи профілактики та раннього виявлення цих хвороб. Також буде зміцнена матеріально-технічна база установ та лікувально-профілактичних закладів, що надають медичну і соціальну допомогу хворим на хронічні вірусні гепатити.
Розроблення документа відбувалось у тісній співпраці з громадськими об’єднаннями, які представляють інтереси громадян, хворих на вірусні гепатити, і стало результатом домовленостей, досягнутих в ході переговорів з учасниками акції протесту, проведеної біля Будинку Уряду 17 квітня 2013 року.
Затвердження Державної цільової соціальної програми профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів на період до 2016 року стане наступним кроком Уряду у напрямку закріплення позитивної динаміки запобігання соціально небезпечним захворюванням, що спостерігається у 2012 році, коли вперше за роки незалежності було забезпечено належне фінансування заходів із профілактики та протидії захворюванню на туберкульоз і ВІЛ-інфекцію/СНІД.

Немає коментарів:

Дописати коментар