четвер, 21 липня 2011 р.

28 липня проходить кампанія до Всесвітнього Дня боротьби з гепатитом:

Україна на 1-му місці в Європі - понад 2 000 000 людей інфіковані, не знаючи про це



28 липня в Києві (з 12.00 до 15:00, на Контрактовій площі, у сквері біля пам'ятника Сагайдачному) і в 7 регіонах України (Харків, Одеса, Тернопіль, Полтава, Львів, Чернівці, АР Крим (Бахчисарай) проходить інформаційно-профілактична акція , присвячена Всесвітньому дню боротьби з гепатитом, оголошеного Всесвітньою організацією охорони здоров'я. В ході акції охочим надається можливість безкоштовно пройти експрес-тестування на вірусні гепатити, а також отримати практичні рекомендації щодо профілактики, дізнатися більше про діагностику і лікування вірусних гепатитів підписати звернення до міністра охорони здоров'я звимогою зробити профілактику, діагностику та лікування гепатитів доступними для всіх нужденних.


"Гепатит С - це наступна епідемія, яка через кілька років може стати більш серйозною проблемою, ніж ВІЛ / СНІД", інформує Всесвітня організація охорони здоров'я. У світі близько 350 мільйонів людей інфіковані гепатитом B, і близько 170 мільйонів людей - гепатитом С. Україну за темпами розповсюдження вірусних гепатитів займає перше місце в Європі.


За розрахунковими даними Міністерства охорони здоров'я України, у нас в країні понад 1 млн. осіб інфіковані вірусами гепатиту B і близько 1,2 млн. - вірусами гепатиту С. Найчастіше зараження відбувається через нестерильні медичні, стоматологічні та косметологічні інструменти. При цьому, більшість людей не знають про те, що вони інфіковані: у 80% випадків хвороба розвивається безсимптомно, непомітно для людини і переходить в хронічну стадію, яка закінчується цирозом і раком печінки. Внаслідок обмеженої конкуренції (право на виробництво препаратів для лікування гепатитів є тільки у двох фармацевтичних компаній), зберігається висока вартість курсу лікування. В Україну вона перевищує $ 20 000, що недоступно більшості наших громадян.


У зв'язку з цим, організатори акції закликають жителів України 28 липня взяти участь в кампанії до Всесвітнього Дня боротьби з гепатитом: дізнатися більше про проблему вірусних гепатитів, пройти експрес-тестування, а також приєднатися до вимог до уряду, підготовленими спільно з міжнародними експертами:


• профінансувати за рахунок державного бюджету 15 000 курсів лікування до 2015 року

• забезпечити за рахунок державного бюджету безкоштовне тестування для тих, хто його потребує

• сприяти зниженню ціни на препарати для лікування вірусного гепатиту С мінімум на 50%


«Незважаючи на критичну ситуацію з епідемією у нас до цих пір не затверджена Державна цільова соціальна програма по гепатитах. Держава повинна визнати важливість проблеми, забезпечити фінансування програми, затвердити її на рівні Кабінету міністрів і прийняти відповідний Закон у Верховній Раді », заявляє Дмитро Кирик, доктор медичних наук, керівник програм профілактики вірусних гепатитів, що реалізується МБФ« Міжнародний Альянс з ВІЛ / СНІД в Україні »за підтримки Міжнародного фонду« Відродження ».

Для негайного розповсюдження!
Контакна особа:

Костянтин Перцовський,
Pertsovskyi@aidsalliance.org.ua
+38050 410 92 07
www.hepatit.org.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар