неділю, 24 квітня 2011 р.

"Зона ризику" про гепатит С


У суботу побачила ефір телепередача Тернопільської обласної державної телерадіокомпанії «Зона ризику». У ній взяли участь завідувач кафедри загального догляду за хворими ТДМУ, головний клінічний імунолог, керівник обласного центру клінічної імунології та алергології, доктор медичних наук І. Господарський, керівник проекту FAQ гепатит» В. Ханас, депутат Тернопільської обласної ради П. Федик, головний спеціаліст Тернопільського обласного центру соціальних служб для сім’ї та молоді Н.Яхван.
Гості передачі зосередили увагу на питанні створення та реалізація обласної програми профілактики, діагностики і лікування хронічних вірусних гепатитів та організації міжсекторальної координації представницької та виконавчої влад, офіційної медицини, інституцій з діагностики, низки НДО і зрештою самих носіїв ВГС та ВГВ в здійсненні інформаційно-просвітницької кампанії для активізації громад, спрямованої на боротьбу з епідемією гепатитів. Учасники передачі також мали змогу переглянути сюжет про конкурс для дітей «Зупинимо Гепатит С».
Передача відбулася в рамках проекту «Підтримка Громадської ініціативи профілактики і вилікувань від гепатитів «FAQ Гепатит», що здійснюється Творчим молодіжним об’єднанням «Нівроку» за підтримки Програми «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду «Відродження»

Немає коментарів:

Дописати коментар