четвер, 24 березня 2011 р.

У Тернополі буде міська програма боротьби з гепатитом.

Як повідомив в своєму листі міський голова Сергій Надал: «Тернопільська міська рада підтримує необхідність розробки і впровадження програми протидії вірусним гепатитам, які передбачатимуть заходи з профілактики, діагностики і лікування хронічного гепатиту С відповідно до міжнародних стандартів та даних доказової медицини. Відділ охорони здоров'я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради активно включиться в розробку міської програми після прийняття обласної».
Нагадуємо, що у рамках проекту «Підтримка Громадської ініціативи профілактики і вилікувань від гепатитів «FAQ Гепатит», що здійснюється Творчим молодіжним об’єднанням «Нівроку» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» головним управлінням охорони здоров`я Обласної державної адміністрації створена робоча група з питань розробки регіональної профілактики, діагностики та лікування хронічних вірусних гепатитів із залученням обласних позаштатних спеціалістів та наукових співробітників Тернопільського державного медичного університету ім. Я. Горбачевського. Також в Тернополі стартував конкурс дитячої та юнацької творчості «Зупинимо гепатит С» співорганізатором, якого виступило міське управління культури та мистецтв, метою якого є привернення уваги до проблем захворюваності гепатитом С та формування у свідомості наймолодших споживачів суспільства уявлення про небезпеку даного вірусу

1 коментар:

  1. Це все дже добре.Ми, і так, запізнились з розробкою такої програми на вічність. Питання в іншому. Чи варта очікувати ДІЄВОЇ допомоги, принаймні, у витратах на препарати? Десь це - 50%, десь 70%, десь повних - 100%. Ви ж прекрасно розумієте, що у переважної більшості просто немає грошей на лікування. Однією програмою та "добрими намірами" ВГС, на жаль, не вилікуєш.

    ВідповістиВидалити