пʼятницю, 25 травня 2012 р.

"Синево" та активісти пропонують знижки на тестування гепатиту С


Ситуація із захворюваністю на вірусні гепатити в Україні на сьогодні набуває загрозливого характеру, особливо загрожує здоров’ю населення безперешкодне поширення гепатиту С. Ця хвороба часто переходить у хронічну форму, і непомітно вбиває людину, якщо її вчасно не виявити і не вжити необхідних заходів. На думку експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я, наступні 20 років саме гепатит С стане найбільшим викликом в сфері охорони здоров’я в усьому світі.


Епідемія парентеральних вірусних гепатитів в Україні перебігає як прихована, та дані офіційної статистики не відображають реальної статистики. За даними ДУ «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського АМН України» загальна кількість хворих гепатитами перебільшує 2 млн. осіб, а кількість хворих хронічними формами складає приблизно 300 тис.
До вирішення проблем вірусних гепатитів в Україні долучилися громадські та міжнародні благодійні організації, а також соціально відповідальні представники приватних медичних лабораторій. Ця співпраця є дуже вагомою та вчасною, адже державні медичні заклади не мають можливості проводити якісну діагностику. Більшість лікарів, загальної практики навіть не пропонують пацієнтам проходити обстеження, оскільки вони розуміють, що після встановлення діагнозу потрібне лікування, яке недоступне для більшості громадян.
З огляду на це представники НУО України звернулися до європейської мережі медичних лабораторій «Сінево» з пропозицією про співпрацю. Керівники лабораторії погодилися надавати 50% знижки на обстеження для 5 000 пацієнтів, які мають вірусний гепатит С. А клієнтам, які хочуть пройти будь-які інші обстеження надаються 30 % знижки. Все це затверджено в спільному проекті “Зупинимо гепатит!”, згідно якого лабораторія “Сінево” надає знижки клієнтам НУО у всіх містах України.
Головне завдання проекту: зменшити рівень смертності від хронічного вірусного гепатиту С через забезпечення доступу населення України до своєчасних якісних діагностичних послуг.
Пілотний проект розпочав свою діяльність в травні і буде тривати до кінця цього року.
Ініціатори проекту: Благодійна асоціація “Світло надії”, офіційний веб-сайт: www.lightofhope.com.ua
Партнери проекту: Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні, Міжнародний фонд “Відродження”.

Немає коментарів:

Дописати коментар