пʼятницю, 9 серпня 2013 р.

Гепатит С виявлено у 13% з усіх протестованих громадян

Такі невтішні результати медичного тестування було отримано в рамках проведення в 30 містах України наприкінці липня  всеукраїнської кампанії «Вимагаємо лікування!», що вже другий рік поспіль проводиться Міжнародним Альянсом з ВІЛ/СНІД в Україні .

У Міжнародний день боротьби з вірусними гепатитами по всій Україні в місцях відпочинку громадян з використанням якісних «швидких тестів» медпрацівниками було протестовано 1422 людини, у  182 (12,9%)  з яких результат тесту виявився позитивним.   
      

                       *Дані, отримані в результаті тестувань, не є репрезентативними

Найвищий рівень інфікування гепатитом Св рамках проведення акції зафіксовано у Чернігові – 30%, Дніпропетровську – 26%, Чернівцях – 23%, Сумах та Макіївці – 17%. У столиці України рівень позитивних результатів тестування склав 22%.
Цьогорічна акція фактично підтвердила тривожні дані, отримані під час масового тестування у 40 містах України влітку 2012 року (тоді  рівень позитивних тестів склав 9,6%), що в черговий раз підтверджує високий рівень поширення інфекції  серед  населення  країни.  
Ще однією сумною тенденцією в державі цього року стали досі так і невиконані обіцянки Уряду прийняти Державну програму протидії гепатитам, яку Кабмін нібито затвердив ще наприкінці квітня 2013 року, але пізніше з’ясувалося, що суттєво скорочений проект держпрограми лише на початку липня був оприлюднений для проходження обов’язкової стадії громадського обговорення на офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я України. Напередодні Міжнародного  дня  боротьби з вірусними гепатитами державні чиновники  у  черговий раз  публічно обіцяли (відео, 5 канал) зареєструвати держпрограму ще до кінця минулого тижня, але станом на сьогоднішній день, навіть через тиждень після повернення Прем’єр Міністра України з відпустки, затвердженого документу з адекватним бюджетом досі нема.
«Штучне зволікання з ухваленням урядової Держпрограми з протидії гепатитам не лише вводить  в оману 1,2 мільйони наших співгромадян,  хворих на гепатит C, життя  чималої частини яких залежить від своєчасної державної закупівлі ліків вже в цьому році, але й призводить до подальшого зростання рівня захворюваності, що, в черговий раз, наглядно демонструють результати останнього тестування», - заявив Виконавчий директор Міжнародного Альянсу з ВІЛ/СНІД в Україні Андрій Клепіков.
# # # #
Нагадаємо, що 28 липня 2013 року хворі на гепатит С та представники небайдужих громадських організацій у Києві урочисто відкопали утаємничений Урядовий проект Держпрограми з протидії вірусним гепатитам та разом з відкритим зверненням до Президента та Прем’єр-міністра  України запустили його униз по течії  Дніпра з надією на те, що документи врешті допливуть до місць відпочинку найвищих керівників держави і кардинально доопрацьовану Держпрограму з адекватним фінансуванням врешті буде затверджено, а відповідальні державні чиновники перестануть безсоромно вводити в оману хворих на гепатит С громадян України.            Попередній прес-реліз Альянсу  «Президент та Прем’єр у відпустці – гепатит С наступає!». 
За останніми експертними даними у світі сьогодні  150-180  мільйонів людей хворі на                гепатит  С.   Україна за темпами поширення вірусних гепатитів посідає перше місце в Європі з кількістю інфікованих  вірусом гепатиту С близько 1,2 млн. людей.
Внаслідок обмеженої конкуренції  між  фармацевтичними компаніями-виробниками ефективних ліків від гепатиту С зберігається висока вартість лікування. В Україні вона складає від 110 до 160 тисяч гривен, що недоступно більшості громадян.
Головна мета всеукраїнської кампанії «Вимагаємо лікування!»ініційованої Міжнародним Альянсом з ВІЛ/СНІД в Україні у червні 2012 р. за підтримки         МФ «Відродження», –  домогтися від Уряду України оприлюднення достовірної статистичної інформації та визнання епідемії вірусного гепатиту С в країні; затвердження Державної та регіональних програм протидії вірусним гепатитам з адекватним бюджетнім фінансуванням; затвердження протоколу лікування вірусних гепатитів, який відповідатиме міжнародним стандартам; забезпечення державних  закупівель якісних та безпечних ліків  із запровадженням механізму поступового  зниження ціни.

Сторінка заходу у мережі Facebook:
Сторінка заходу у мережі Вконтакте:

2 коментарі:

  1. Лечение гепатита С в Украине.
    Лечение гепатита C и туберкулеза лечебными приборами DETA. Инфекционных заболеваний, болезней печени, вирусного гепатита B, C, D, цироза печени. Врач В. Русецкий http://youtu.be/Xxs71igEktU
    Лечение гепатита C, заболеваний печени приборамы DETA. Врач С. Терегулов http://youtu.be/tlHraLTQCzg
    Лечение гепатита С приборами DETA. Врач Т. Баранова http://youtu.be/xYuP4bLoHTA

    ВідповістиВидалити
  2. Чтобы лечить Гепатит нужно для начала его правильно диагностировать, а сделать это можно в клинике Oxford Medical. После сдачи всех анализов, и если вдруг у Вас обнаружиться данное заболевание, Вы сможете получить консультацию у опытного врача гастроэнтеролога.

    ВідповістиВидалити