понеділок, 14 листопада 2011 р.

Парламентський Комітет з питань охорони здоров’я підтримав ініціативу ВГО «Зупинимо гепатит»

 щодо необхідності виділення коштів на лікування вірусних гепатитів

Комітет ВР України з питань охорони здоров’я розглянув звернення ВГО «Зупинимо гепатит» щодо підтримки ініціативи виділення у бюджеті на 2012 р. коштів у розмірі 304 млн грн для лікування хворих на гепатит. У листі голови Комітету Тетяни Бахтеєвої на адресу громадської організації, зокрема, зазначається: 
«Поділяючи Вашу стурбованість станом захворюваності населення на гепатити, Комітет Верховної Ради України з питань охорони здоров’я звернувся до Прем’єр-міністра України Азарова М.Я. з проханням доручити відповідним центральним органам виконавчої влади розглянути звернення та віднайти можливість виділити додатково кошти на лікування хворих на вірусні гепатити при підготовці проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік до другого читання». Про результати розгляду та прийняте рішення представників «Зупинимо гепатит» обіцяють поінформувати додатково.
Нагадаємо, 19 жовтня 2011 року, під стінами Верховної Ради України активісти громадської організації «Зупинимо гепатит» роздали експрес-тести на гепатит С народним депутатам під час масової акції «Експрес-тест на наявність совісті (гепатиту) у депутатів!». Головна вимога протестувальників – виділити кошти з держбюджету 2012 р. на лікування хворих на вірусні гепатити.

Немає коментарів:

Дописати коментар