понеділок, 23 липня 2012 р.

Гепатит С – небезпека поряд!


27 і 28 липня 2012 р. в м. Харкові пройде Акція: «Гепатит С - небезпека поряд!», Приурочена до Всесвітнього Дня боротьби з гепатитами (28 липня) в рамках Всеукраїнської кампанії за розширення доступу до діагностики та лікування вірусних гепатитів В і С .


   
     Місце проведення: вул. Сумська, 39 (біля виходу зі станції метро «Університет» - «Стекляшка»)
     Час проведення: з 11.00 до 17.00
     Мета Акції: привернути увагу суспільства до епідемії вірусних гепатитів, що набуває в Україну загрозливих масштабів: за оцінками лікарів реально інфіковані вірусним гепатитом В і С майже 3% населення. Без лікування через 15-20 років у 40% хворих розвивається рак або цироз печінки. У той же час, своєчасне виявлення гепатиту, виконання рекомендацій лікарів значно знижують ці ризики.
     Об'єднати людей, які живуть з вірусним гепатитом С (ВГС) для відстоювання свого права на доступне лікування (зараз воно коштує більше 15 000 $), залучити молодь до своєчасної діагностики, ініціювати створення регіональних програм профілактики і збільшення фінансування на лікування вірусних гепатитів - це першорядні завдання, які ставить це підступне захворювання перед суспільством.
     Вірусні гепатити набагато ближче, ніж ми думаємо - їм можна інфікуватися при нанесенні тату, манікюрі / педикюрі, лікувальних процедурах шкіри, голкотерапії, у стоматолога.
     Партнери Акції: гепатологічний Центр на базі Обласної інфекційної лікарні, Управління охорони здоров'я м. Харкова, Харківський Обласний Центр профілактики та боротьби зі СНІДом, волонтерський клуб ГЦСССДМ «Довіра», громадські організації міста.
     Під час Акції жителі міста зможуть:
- Безкоштовно здати експрес-тест на гепатити В і С, ВІЛ (час очікування результату - 15 хв);
- Підписатися під петицією «Гепатит С - невизнана Епідемія» до національних і регіональних органів влади з вимогою про створення комплексних національної та регіональної програми протидії вірусним гепатитам, забезпечення фінансування його лікування;
- Написати заяву для постановки на чергу на забезпечення безкоштовного лікування ВГС;
- Отримати кваліфіковану консультацію лікаря - інфекціоніста (гепатолога);
- Дізнатися про методи профілактики ВГС в косметичних та татуажних салонах;
- Безкоштовно отримати тематичну літературу, презервативи;
- Дізнатися про програми пільгового придбання ліків у представників фармацевтичних фірм (про графік їх участі уточнюйте на сайті www. Bfblago.inf.ua в розділі «Гепатити» / «Акції»;
     27.07.2012 о 13-00 заплановано проведення прес - конференції для журналістів за адресою: м. Харків, вул. Артема, 5 (приміщення ЦСССДМ Київського р-ну, вхід з двору).

      Ми дуже вдячні МБФ «Відродження» та МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ / СНІД в Україні» за надану допомогу в підготовці до проведення Акції.

     Додаткову інформацію можна отримати за тел.: (057) 751-00-27 (Анна Миколаївна)

Немає коментарів:

Дописати коментар