середу, 7 вересня 2011 р.

Потрібна підтримка уряду

Проект обласної програми «Профілактика, діагностика та лікування вірусних гепатитів В і С на 2012 - 2016 роки» був представлений громадськості краю в останній день літа цього року. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, усього: 10048,0 тис. гривень, у тому числі з обласного бюджету планується залучити сім з половиною мільйонів гривень, а фінансування програми з коштів районних та міського бюджету Тернополя очікується в межах двох з половиною мільйонів гривень.
Серед заходів програми створення комп'ютерного банку людей, які хворіють гепатитами, визначення районів найбільшого розповсюдження гепатитів,  відкриття п'яти міжрайонних гепатологічних кабінетів, впровадження сучасних методів лабораторної діагностики, інформаційно-просвітницька діяльність тощо.
Реалізація програми – зменшення захворюваності на вірусні гепатити, залежить не тільки від рішення депутатів обласної ради виділити кошти у повному обсязі. Необхідна і підтримка уряду. Тому, як заявив депутат Тернопільської обласної ради Павло Федик, він підготував звернення Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України до з проханням прийняти таку ж програму на всеукраїнському рівні. Депутат пропонує сесії облради прийняти це звернення на найближчому засіданні.

1 коментар: