четвер, 15 грудня 2011 р.

«Світло надії» для хворих гепатитом

У Полтаві триває установча зустріч для субгрантерів програми МБФ Відродження "Мобілізація та відстоювання доступу до діагностики та лікування гепатиту С в Україні».. Важливою складовою заходу є обмін досвідом впровадження ініціатив громадським організаціями.
Учасники зустрічі отримали чудову нагоду ознайомитися з діяльністю «Школи пацієнтів» створеної БФ «Світло надії». Школа допомагає хворим вирішити низку проблем. В першу чергу це підвищення інформованості людей , інфікованих гепатитом С, про життя із вірусом і аспектів лікування. Важливим аспектом діяльності школи є обмін інформацією і власним досвідом з людьми, які успішно пройшли лікування . Ще одним напрямком є створення умов, для людей які живуть із ВГС, в яких вони зможуть надавати допомогу один одному.
Групові інформаційні заняття в школі проводять консультанти , соціальні робітники, залучені спеціалісти та активісти групи.

Учасники з інших регіонів України отримали чудову нагоду отримати відповіді на всі запитання, котрі їх цікавили. Можливо, полтавський досвід знайде поширення по всій країні.

Фото by @xahac

2 коментарі: